Docent Muziek op de Basisscholen

Sinds 1994 sta ik regelmatig voor een basisschoolklas muziekles te geven.

Of het nu kleuterlessen zijn met een thema, of groep 3 tot en met 8, de lessen worden op de leeftijd en schooltype aangepast.

 

Algemene muzieklessen (ook speciaal onderwijs)

Ik werk in groep 1 tot en met groep 8 met boomwhackers, klokkenspellen, ritme instrumenten,  zelfgemaakt materialen, ritmebladen, schudeitjes, rammelaars & stokjes. Muziekinstrumenten van de basisschool worden natuurlijk ook gebruikt.

Claudia werkt ook met de methode 123Zing.

 

Blokfluitlessen

Blokfluitlessen geef ik vanaf groep 3 tot groep 6.  we starten met leren blazen, je tong gebruiken, je handen laten wennen en  vooral leren om zelf thuis aan de slag te gaan met de blokfluit. Op les gaan we dan een nieuw onderdeel aanleren, zoals noten leren lezen, samenspelen, ritme, melodie etc.

Musicallessen

Ik kan voor groep 7 (kerstmusical) en groep 8 ( eindmusical) ondersteuning geven op zanggebied, wat betreft ademsteun, zuiverheid, ritmische puntjes op de i, articulatie en werken met de solisten die het doodeng vinden om op het podium te staan. 

 

Oud Hollandse Kinderliedjes

Ik heb ook een project met Oud Hollandse Kinderliedjes geven aan  groepen 7. Een cursus van 5 weken waarbij we terugdenken in de tijd en van 'Altijd is Kortjakje ziek' tot aan 'M'n opa M'n opa' ter gehore wordt gebracht aan ouders en grootouders.