top of page

Over Claudia 

Ik kom uit Amsterdam Noord. In 1986 kwam ik naar Alkmaar om mijn opleiding aan het conservatorium te gaan volgen en ik ben daarna nooit meer uit Alkmaar weggegaan. 

Naast mijn Conservatorium diploma met specialiteit Blokfluit heb ik het Gehrels diploma voor Algemene Muzikale Vorming gehaald. Dit geeft mij de bevoegdheid om  muzieklessen te geven aan kinderen vanaf 4 tot 12 jaar. 

In 1997 haalde ik daarnaast ook nog het diploma Muziek op Schoot, wat mij de mogelijkheid geeft om muziekles te geven aan baby's vanaf 9 maanden tot 4 jaar oud. 

In 2016 haalde ik ook een certificaat Cultuurdocent Speciaal Onderwijs, dat mij bevoegd maakt om ook op scholen die speciaal onderwijs geven ook muzieklessen te kunnen geven. 

IMGP1745.jpg

Zelf speelde ik in Flauto Mobiel, een blokfluitkwartet (Jan Jaap Langereis, Miranda Mooijman en Paula van Wijk) waarmee we in2006 een tournee in Hongarije hebben gemaakt.  

Ik was lid van Ferroforte, een Alkmaarse Barokgroep ( Gregor Overtoom, Karin Dijkstra en Pieter Rijnja, Irene van den Heuvel), ik speelde met de Goede Stemming (Gerard Leegwater, Irene van den Heuvel en Jan Jaap Langereis), een ad hoc barokensemble. 

Ook ben ik , in (non Corona) tijden te beluisteren in het begeleidingsensemble van Collegium Vocale Camerata als viola da gambiste.

Een overzicht in foto's  en filmpjes van de activiteiten van mij vind je hier

IMGP1721.jpg

Ik ben, naast leerkracht in het Vrijschool onderwijs, ook verbonden aan Toonbeeld Geesterhage in Castricum.

Vanaf september 2023 ben ik de opleidingsbegeleider van Ithaka.

Het plezier van de lessen ligt voornamelijk in de mogelijkheid dat ik de kinderen écht te zie voor wie ze zijn.

Of je nu bij mij op de muziekschool in Castricum een kindercursus komt volgen of blokfluitlessen volgt, ik zal altijd naar de mogelijkheden van jou kijken en je stimuleren om het beste uit jezelf te halen en vooral veel plezier in muziek te krijgen!

IMGP1787.jpg
IMGP1769.jpg
bottom of page