Over Claudia 

Claudia Veenstra komt uit Amsterdam Noord. In 1986 kwam ze naar Alkmaar om haar opleiding aan het conservatorium te gaan volgen en ze is daarna nooit meer uit Alkmaar weggegaan. 

Naast haar Conservatorium diploma met specialiteit Blokfluit heeft Claudia het Gehrels diploma voor Algemene Muzikale Vorming behaald. Dit geeft haar de bevoegdheid om  muzieklessen te geven aan kinderen vanaf 4 tot 12 jaar. 

In 1997 haalde ze daarnaast ook nog het diploma Muziek op Schoot, wat haar de mogelijkheid geeft om muziekles te geven aan baby's vanaf 9 maanden tot 4 jaar oud. 

In 2016 haalde Claudia  een certificaat Cultuurdocent Speciaal Onderwijs, dat haar bevoegd maakt om ook op scholen die speciaal onderwijs geven ook muzieklessen te kunnen geven. 

Claudia is, naast haar privépraktijk aan huis, ook verbonden aan de muziekschool Artex op Texel, als Docent Muziek verbonden aan  Triade, muziekschool in Den Helder, Stichting Muziek Opmeer en Cool, Kunst en Cultuur in Heerhugowaard.  

Het plezier van de lessen ligt voornamelijk is de mogelijkheid van Claudia om de kinderen écht te zien voor wie ze zijn.

Of je nu bij haar een kindercursus komt volgen of blokfluitlessen volgt, of ze voor de basisschoolklas staat om een musical met groep 8 of muziek te maken met kleuters,  ze zal altijd naar de mogelijkheden van jou kijken en je stimuleren om het beste uit jezelf te halen en vooral veel plezier in muziek te krijgen!

 

Zelf speelde Claudia in Flauto Mobiel, een blokfluitkwartet (Jan Jaap Langereis, Miranda Mooijman en Paula van Wijk) dat 2006 een tournee in Hongarije heeft gemaakt.  

Ze was lid van Ferroforte, een Alkmaarse Barokgroep ( Gregor Overtoom, Karin Dijkstra en Pieter Rijnja, Irene van den Heuvel), ze speelde met de Goede Stemming (Gerard Leegwater, Irene van den Heuvel en Jan Jaap Langereis), een ad hoc barokensemble. 

Een overzicht in foto's  en filmpjes van de activiteiten van Claudia vind je hier